Eerste blogbericht

Dit is de samenvatting van het bericht.

Advertenties
drone-bezorging

Dit is mijn eerste blog bericht. Die moet ik natuurlijk gelijk goed gebruiken door eens rustig te vertellen over wat ik allemaal belangrijk vind aan gamen en alles wat daarbij komt kijken. Zo vind ik automatiseren super interessant, en natuurlijk steam games.

Als jij nog nooit iets met automatiseren hebt gedaan, dan weet je waarschijnlijk ook niet wat het belang ervan is. Alles wat in de wereld in een seconde kan gebeuren, kan gerealiseerd worden met automation. Zo kun je op een website iets kopen, en gelijk in de volgende stap afrekenen. Dat gebeurt omdat er niet iemand achter de schermen je product hoeft te scannen, hoeft op te halen en in je wagentje hoeft te plaatsen maar dat het allemaal automatisch gebeurt door de software.

Toch moet je wel nog wachten totdat je je artikel thuis hebt. Dat komt omdat hoeveel je ook kan automatiseren. Bijvoorbeeld het ophalen van je order in het magazijn met een robot, het automatisch afdrukken van je verzendadres en het klaarzetten voor versturen. Nog steeds zal het product bij je bezorgd moeten worden.

Pakketten bezorgen met drones

Hier is de techniek ook al steeds verder in met bijvoorbeeld drones. Alleen is zo’n drone dan weer vrij duur om gelijk te laten vliegen zodra je order is betaald. Er zal met verzenden altijd nog wel iets zijn van wachten tot er meerdere mensen bij jou in de buurt ook iets hebben besteld of post hebben totdat het rendabel is om een bezorger jouw en die van de andere klanten kant op te sturen.

In de komende paar jaren zal het verzendproces zeker verbeterd gaan worden. Het is niet langer rendabel om op de huidige voet met pakjes om te gaan, en door slim gebruik van data kunnen routes worden geoptimaliseerd en centrale afhandelpunten worden gemaakt voor de verschillende aanbieders van pakketdiensten. Nu doet iedereen nog zijn losse ronde en lopen er in sommige wijken dagelijks wel 4 verschillende bezorgers van verschillende bedrijven rond. Dat is natuurlijk a waste.

een-drone-is-niet-sneller-dan-steamMaar het is nog niet zo gemakkelijk om iedereen dat in te laten zien. Hun routes zijn hun eigendom en hun concurrentie positie. Zodra je gaat samenwerken moet je op een andere manier geld zien te verdienen en daar wil natuurlijk lang niet iedereen gelijk aan.

Introducing steam games

Met deze digitale goederen gaat dat een stuk gemakkelijker. Net als je een abonnement neemt op een cloud dienst om gelijk gebruik te kunnen gaan maken van hun software online kun je met een digitaal goed zoals een steam code ook gelijk aan de slag. Zo hoef je niet te wachten tot een fysiek schijfje thuis is, maar kun je meteen beginnen met gamen.

Leuk om dat avondje dat je voor jezelf hebt met een leuk spel door te brengen. En het automatiseren gaat nog weer een stap verder. Je koopt iets online, en op het exacte moment dat je betaling succesvol is afgerond ziet de software dat het jouw persoonlijke code moet toesturen.

Zo kan het al zijn dat met goed werkende software je de code eerder hebt dan dat je bank weet dat het iets heeft overgemaakt. Letterlijk binnen de seconde. Ben jij zelf ook een steam gamer en heb je je ooit zelf eens afgevraagd hoe dat nou precies werkt?

Een webshop pakket handelt alles af van de website frontend tot aan wat er achter de schermen gebeurt wanneer je een artikel aan je winkelwagen toevoegt. Hij reserveert het artikel eventjes voor je zodat niet iemand anders kan kopen totdat je hem afrekent. Zodra je hem hebt afgerekend zet de webshop software je orderstatus om in “betaald”. Dit zorgt ervoor dat hij verzendklaar is.

Nu kan de webwinkeleigenaar hem voor je gaan verzenden. Hij kan dat zelf doen, door je artikel uit het magazijn te halen, de pakbon af te drukken en het adreslabel erop te plakken. Hij kan ook externe software koppelen aan zijn winkelsysteem om de order automatisch te laten verzenden.

Dit gebeurt nou met de steam games. Die worden in het winkelsysteem klaargezet, de status “betaald” meegegeven en vervolgens neemt de externe software het verzenden voor zijn rekening. Deze zorgt ervoor dat jij de code krijgt, en de winkelier een melding krijgt dat zijn order is verzonden. Dan weet hij zeker dat het artikel met de mail mee is en dat voorkomt verwarring in zijn boekhouding en voorraad beheer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s